Haren
Het project voor de gevangenis van Haren is een van de elf finalisten voor een Award op het World Architecture Festival in Amsterdam.

Van 4 tot en met 6 december 2019 zal het World Architecture Festival doorgaan in Amsterdam. Tijdens dit festival zullen er verschillende prijzen uitgereikt worden aan architecturale parels van over heel de wereld. Dit jaar schopte een van de projecten van de Regie der Gebouwen het alvast tot in de finale. Het gevangenisdorp van Haren werd namelijk genomineerd in de categorie ‘Future Civic Buildings’, samen met tien andere projecten, verspreid tussen Nieuw-Zeeland en Canada. Bedankt aan B2Ai en EGM Architecten, die de gevangenis met humane vormgeving ontwierpen in opdracht van het Cafasso-consortium voor de Regie der Gebouwen.

Het project voor de gevangenis van Haren werd eerder dit jaar al bekroond met een ‘Social Infrastructure Award’ op de IJGlobal Awards én het kreeg de titel ‘Best Social Infrastructure Project’ op de Partnership Awards. Op 5 december wordt het definitieve juryverslag op het World Architecture Festival in Amsterdam bekendgemaakt. De Regie der Gebouwen hoopt alvast op een goede afloop!

Meer info over het project voor de gevangenis van Haren vindt u op de website van het Cafasso-consortium of op de projectpagina van de Regie der Gebouwen.
Via de website van het World Architecture Festival 2019 kan u zien wie er nog genomineerd is binnen de categorie 'Future Civic Buildings'.