Chiara Dewolf

Architecte

Chiara werkt als architecte bij de dienst Brussel - Bouw & Renovatie

Wat houdt je werk precies in?

Ik werk als architecte bij de Regie der Gebouwen en ben onder andere verantwoordelijk voor al onze projecten voor Bozar (“Paleis voor Schone Kunsten”) in Brussel. Dit kan gaan van de vernieuwing van de brandbeveiliging tot de volledige restauratie van de daken. Hierbij neem ik de rol op van bouwheer met expertise. 

Daarnaast ben ik ook betrokken bij projecten voor andere gebouwen, zoals onze eigen hoofdzetel en de Europese Scholen in Brussel. Hierbij neem ik meer de typische architectenrol op en sta ik in voor de creatieve aspecten.

Hoe ziet een typische werkdag eruit?

Om de lopende dossiers zo goed mogelijk op te volgen, heb ik regelmatig contact met collega’s en externe betrokkenen.  

Ik bereid ook nieuwe dossiers voor, waarbij ik lastenboeken opmaak, plannen uitwerk, het administratieve luik voorbereid,…

Wanneer er een lopende werf is bij één van mijn dossiers, neem ik natuurlijk ook deel aan de werfvergaderingen. 

Wat zijn je favoriete aspecten van je job?

Het is een gevarieerde job met veel sociaal contact. Dat houdt me geboeid en gemotiveerd!  

Kan je een voorbeeld geven van een project waar je met plezier aan gewerkt hebt?

Toen ik net begon bij de Regie der Gebouwen, mocht ik meteen aan de slag als architecte bij de bouw van de tijdelijke Europese School in Evere. Het was een enorm mooie kans om als beginner zo een rol te mogen opnemen. 

Hoe is de werksfeer?

Ons team “Bouw en Renovatie” is heel divers, zowel qua leeftijd, achtergrond, interesses, specialisaties,... Maar iedereen staat altijd open voor andere meningen. 

Ik ben in dienst getreden tijdens de coronacrisis en de lockdown, maar mijn collega’s waren zeer verwelkomend, wat mijn integratie in het team vergemakkelijkte!

Welke voordelen biedt de Regie der Gebouwen als werkgever?

Hiervoor was ik zelfstandig stagiair-architecte en werkte ik vooral op residentiële projecten. De Regie der Gebouwen biedt een stabielere werkomgeving en ook een veel grotere variëteit aan projecten. 

Ook het telewerk is een enorme meerwaarde, net als de tweetalige werkomgeving. 

Ten slotte past mijn voorliefde voor renovatie en restauratie goed bij de functie die ik nu uitoefen!