De Regie der Gebouwen breidt de erfpachtzone uit voor het Bastogne War Museum

03/04/2019
Bastogne
De Regie der Gebouwen heeft de uitbreiding goedgekeurd van de zone die in erfpacht werd gegeven aan de stad Bastenaken. Zo zal het Bastogne War Museum de site kunnen aanpassen en verbeteren in functie van de bezoekersstroom. De Regie der Gebouwen zal instaan voor de werken die de toegang tot het monument mogelijk maken voor personen met een beperkte mobiliteit, en dit voor een bedrag van 125.841 € (BTW inbegrepen).

Het Bastogne War Museum en het perceel waarop het is gebouwd zijn eigendom van de stad maar ook deels eigendom van de Belgische Staat (onder andere de heuvel van het Mardasson Memorial). In 2013 had de Regie der Gebouwen al een deel van de site in erfpacht gegeven voor een periode van 50 jaar aan de stad Bastenaken, voor het symbolisch bedrag van 1€ per jaar. Eind 2018 heeft de stad Bastenaken gevraagd om de bestaande erfpachtzone uit te breiden om er de landschapsarchitectuur rond het Mardasson Memorial er ook bij te kunnen nemen. De site blijft eigendom van de Belgische Staat, gezien zijn nationale symbolische waarde.

Het Mardasson Memorial en het Bastogne War Museum genieten een internationale uitstraling, de tweede wereldoorlog wordt er herdacht. De werken worden uitgevoerd voor de ceremonies die voorzien zijn in het kader van de 75ste verjaardag van de Slag om de Ardennen.