Brussel
Vandaag, maandag 30 maart 2020, levert de Regie der Gebouwen 300 hoogbeveiligde mondmaskers van het type FFP3 en 120 beschermingspakken aan de diensten intensieve zorgen van drie ziekenhuizen in België: het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden, het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel en het ziekenhuis Ambroise Paré in Bergen.

De Covid-19 crisis treft ons allemaal. De Regie der Gebouwen vond het dus vanzelfsprekend om op haar manier ook haar steentje bij te dragen in de strijd tegen de verspreiding van de epidemie.

“Normaal gezien worden deze mondmaskers en beschermingspakken gebruikt op onze werven voor asbestverwijdering, maar in de huidige situatie kunnen de diensten intensieve zorgen van de ziekenhuizen deze veel beter gebruiken. Wij moedigen alle publieke en private ondernemingen aan om de ziekenhuizen en zorginstellingen zo goed mogelijk te ondersteunen in deze moeilijke tijden. Wij prijzen de toewijding en de moed van het zorgpersoneel, maar ook van diegenen die dankzij hun activiteiten bijdragen aan de aanpak van deze crisis”, aldus Laurent Vrijdaghs, Administrateur-generaal van de Regie der Gebouwen.

De 300 mondmaskers en 120 beschermingspakken zullen verdeeld worden op drie diensten intensieve zorgen In België: die van het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden, het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel en het ziekenhuis Ambroise Paré in Bergen. Aan elk van deze ziekenhuizen schenken we 100 mondmaskers en 40 beschermingspakken.

Om haar activiteiten zo goed mogelijk verder te zetten, heeft de Regie der Gebouwen verschillende interne maatregelen ingevoerd zoals telewerk voor iedereen of het gebruik van middelen voor communicatie vanop afstand: Skype, OneDrive, Teams,…

Hoewel de Regie der Gebouwen alles in het werk stelt om de continuïteit van de diensten te verzekeren, blijft de gezondheid van haar werknemers, externe partners en van ieder individu een absolute prioriteit.

Samen staan we sterk tegen het coronavirus. Zorg goed voor uzelf en de anderen!