Esplanade Jubelpark Brussel wordt parkeervrije zone

20/11/2019
Brussel
Begin januari 2020 worden de Esplanade van het Jubelpark in Brussel en de zone achter de Triomfboog een parkeervrije zone, en dat gedurende drie jaar.

Om de veiligheid en de continuïteit van de werf (dakwerken) aan het Museum Kunst & Geschiedenis, Autoworld, het Legermuseum en de Triomfboog te garanderen, werd met alle betrokken partners beslist om de Esplanade parkeervrij te maken.

Zowel het Museum Kunst & Geschiedenis, Autoworld, het Legermuseum en de stad Brussel en de gemeente Etterbeek steunen die beslissing.

Er wordt vanaf januari 2020 alleen maar toegang verleend aan de voertuigen van leveranciers, personeelsleden, hulpdiensten, parkwachters en aannemers die de werken uitvoeren.

Bezoekers met beperkte mobiliteit die met de wagen komen en bezoekersbussen voor de musea zullen toegang krijgen tot de Esplanade. Voor hen worden parkeerplaatsen voorzien.

Voor evenementen verandert er in principe niets.

Het organiseren van evenementen op de Esplanade blijft mogelijk mits voorafgaande toestemming van de Regie der Gebouwen. Geval per geval zal worden onderzocht of het evenement kan georganiseerd worden gelet op de werfsituatie. Veiligheid primeert en te allen tijde zullen veilige doorgangen voor de hulpdiensten vereist zijn.

Meer informatie

Projectpagina: renovatie van de daken van het Jubelpark
Persbericht 24/09/2019: Grootschalige renovatie van de daken van de musea in het Jubelpark: werken zitten op schema