Nieuw waterbehandelingssysteem voor de Inrichting tot Bescherming van de Maatschappij van Paifve

13/01/2020
Paifve
De Inrichting tot Bescherming van de Maatschappij van Paifve beschikt al over een preventief waterbehandelingssysteem voor legionellabestrijding. Uit onderzoek blijkt dat de doseerpompen van dit systeem zeer gevoelig zijn voor de gebruikte producten, waardoor het systeem de legionellabacterie niet doeltreffend genoeg meer bestrijdt. Men heeft dus een dringende en tijdelijke oplossing gevonden om de douches zo snel mogelijk opnieuw te kunnen gebruiken.

Op vrijdag 10 januari 2020 is de Regie der Gebouwen ter plaatse geweest om de situatie te onderzoeken. Naar aanleiding van die analyse heeft de Regie der Gebouwen een voorraad douchekoppen besteld met een filtrerend antibacterieel patroon. Ze zullen begin volgende week geleverd worden en vervolgens door de technische dienst van de inrichting geïnstalleerd worden.

Tegelijkertijd plant de Regie der Gebouwen op maandag 13 januari 2020 de herstelling van de doseerpompen. Er zullen dan nieuwe monsternemingen worden uitgevoerd. In afwachting van de resultaten (termijn van ongeveer 15 dagen) zullen de douchekoppen met filtrerende patronen worden gebruikt.

De Regie der Gebouwen voorziet ook de vernieuwing van het volledige preventieve waterbehandelingssysteem door een ionisatiesysteem, naar het voorbeeld van het systeem dat geïnstalleerd werd in Wortel en bewezen heeft efficiënt te zijn.

Zowel de technische diensten van de gevangenis als de Regie der Gebouwen stellen alles in het werk opdat de situatie zo snel mogelijk weer normaal is.