Leuven
Vanaf 8 maart 2021 wordt het personeelsrestaurant in het Federaal Administratief Centrum (FAC) Philipstoren in Leuven weer opengesteld als studeerruimte voor studenten van de KU Leuven. De Regie der Gebouwen stelde de ruimte al in januari 2021 ter beschikking van de universiteit. Er zijn in totaal 104 plaatsen voorzien.

Door de coronacrisis zijn het aantal studieplekken in de bibliotheken van de KU Leuven beperkt, waardoor er nood is aan extra ruimtes.  

Aangezien het personeelsrestaurant in het FAC door de coronamaatregelen tijdelijk gesloten is, stelde de Regie der Gebouwen deze locatie in januari 2021 ter beschikking van de studenten om er in alle rust en comfort te komen studeren. Ze sloot hiervoor een overeenkomst af met de KU Leuven en Fedorest, de uitbater van het restaurant. Alle nodige voorzorgen werden genomen om de hygiënemaatregelen en de social distancing te kunnen respecteren. In januari maakten 213 studenten gebruik van de studeerruimte. 

Ondertussen werd de overeenkomst verlengd en kunnen studenten er nog terecht van 8 tot en met 31 maart 2021, en dit telkens op werkdagen van 9 uur tot 17 uur. Ze moeten wel op voorhand reserveren via de website van de KU Leuven (kuleuven.be/kurt), dit kan sinds 6 maart.

In februari en de eerste week van maart was de studeerruimte in het FAC gesloten, enerzijds door de lesvrije week na het eerste semester en anderzijds omdat de KU Leuven eerst een evaluatie wou uitvoeren van de behoefte aan studieplekken.  
De KU Leuven zal evalueren of ze ook na maart gebruik zal maken van de ruimte in het FAC. 

De Regie der Gebouwen staat in voor het beheer van het FAC Philipstoren op de Philipssite in Leuven. Het huisvest verschillende federale overheidsdiensten, waaronder de FOD Financiën en diensten van de Regie der Gebouwen zelf.