Werfcontroleur Elektriciteit

Halid werkt als werfcontroleur elektriciteit bij de dienst Facility & Onderhoud van Vlaanderen Regio Noord. 

Wat houdt je job precies in?

Ik ben technisch deskundige elektriciteit en zorg ervoor dat de elektrische installaties in de federale overheidsgebouwen tip top in orde zijn. Dat kan gaan van het herstellen of plaatsen van verlichting en stopcontacten, oplossen van keuringsinbreuken en het vernieuwen van UPS-installaties.

Hoe ziet een typische werkdag eruit?

Het werk is heel divers. De ene dag ben ik bijvoorbeeld in een asielcentrum om de verlichting in de werkplaatsen te vervangen, de andere dag vertoef ik in het oud gerechtshof in Antwerpen, dat volledig gerestaureerd is.  

Als werfcontroleur ben ik voortdurend in contact met de personen die de federale overheidsgebouwen gebruiken. De dankbaarheid die deze mensen tonen als je hen kan helpen is voor mij een opsteker!

Wat zijn je favoriete aspecten van je job?

Ik krijg veel verantwoordelijkheid binnen mijn job. Dat daagt me ook uit om nieuwe dingen bij te leren. Ons patrimonium is zo groot dat geen enkele dag er hetzelfde uitziet.  

Hoe is de werksfeer?

De sfeer bij de Regie der Gebouwen is goed. We hebben een open communicatie en iedereen helpt elkaar waar nodig, zonder te bekritiseren. Dat is heel leerrijk!

Welke voordelen biedt de Regie der Gebouwen als werkgever?

Als nieuwe medewerker word je goed begeleid en ondersteund. Ik ben in 2021 gestart en heb gedurende een jaar stage gelopen samen met een mentor. Dat heeft me enorm geholpen om me te ontwikkelen binnen de Regie der Gebouwen. 

De Regie der Gebouwen is een relatief kleine overheidsorganisatie, maar ze beheert heel wat gebouwen. Het sprak me enorm aan om mee te werken aan boeiende en uitdagende projecten.

Ik heb 22 jaar in de privésector gewerkt en heb absoluut geen spijt van mijn overstap naar de overheid!