Jelle Haudenhuyse

Werfcontroleur Facility en Onderhoud, Gent
Portret Jelle Haudenhuyse | Portrait Jelle Haudenhuyse

Wat houdt jouw job juist in?

Ik werk als werfcontroleur in de operationele dienst Vlaanderen Regio West van de Regie der Gebouwen, in het kantoor in Gent. In een gewone werkweek ben ik afwisselend op kantoor en in de gebouwen waarvoor ik aangesteld ben. Op kantoor hou ik me vooral bezig met de opmaak van dossiers, terwijl ik op het terrein eerder problemen ga vaststellen en oplossen, overleg heb met bezetters en aannemers, het werk van de verschillende aannemers controleer, etc.

Typische werkdagen bestaan niet in deze functie. De ene dag is er meer bureauwerk, de andere dag ben ik een hele dag op de baan om naar de verschillende werven te gaan. Dat maakt de job net zo gevarieerd en fijn!

 

Hoe is de werksfeer bij de Regie der Gebouwen?

De werksfeer is zeer gemoedelijk! Ik startte in februari 2020 bij de Regie der Gebouwen. Niet veel later begon de coronacrisis en moesten we allemaal van thuis werken. Als starter in een eerste nieuwe job is dat niet evident. Ik had echter veel aan mijn collega’s bij wie ik steeds terecht kon met vragen!

 

Wat was uw eerste indruk toen je bij de Regie der Gebouwen begon te werken?

Eerder verwonderd kwam ik terecht in een relatief jong en gemotiveerd team. Ik werd onmiddellijk door mijn collega’s mee op sleeptouw genomen naar de verschillende gebouwen en projecten. Allemaal vree wijs, zoals we dat in Gent wel eens durven zeggen!

 

Wat is het leukste project waar je al aan gewerkt hebt?

Het leukste project waar ik tot nu toe aan werkte is zeker en vast de herbestemming van twee binnenplaatsen die door een gerenommeerd landschapsarchitect ontworpen werden. Dit project mag ik helemaal als jonge starter trekken. Ik hoop binnenkort ook mee te mogen werken aan een aantal boeiende restauratiedossiers!

 

Zou je vrienden en kennissen aanraden om bij de Regie der Gebouwen te solliciteren?

Ik werk zelf graag bij de Regie der Gebouwen omdat ik er mezelf helemaal kan ontplooien, veel bijleer en als schoolverlater veel kansen krijg. Ik zou kennissen dan ook zeker aanraden om bij de Regie der Gebouwen te komen werken! Ik deel met veel plezier de vacatures en ondertussen is een klasgenoot van mij sinds kort aan de slag bij de operationele dienst in Antwerpen.