Nu ook in Brussel satellietkantoor voor federale ambtenaren

19/11/2019
Brussel
Sinds 18 november 2019 is er ook in Brussel een satellietkantoor voor federale ambtenaren beschikbaar! In WTC III, het gebouw waar de FOD Beleid en Ondersteuning (BOSA) is gevestigd, zijn nu 8 werkplekken beschikbaar in een open ruimte op de 6de verdieping. Ideaal voor wie in het gebouw een selectie of een opleiding heeft en erna ter plaatse wil blijven werken.

Dit brengt het totaal aantal steden en gemeentes waar er satellietkantoren zijn, op 27. 

Satellietkantoren: voor een beter evenwicht tussen werk en privé

Satellietkantoren zijn werkplekken in verschillende gebouwen van de federale overheid die gebruikt kunnen worden door ambtenaren die werken voor één van de deelnemende overheidsdiensten. 
Bij satellietwerk werk je op een andere werkplek dan gebruikelijk. Het kan gaan om een werkplek van je eigen organisatie of van een andere organisatie, maar dan vaak in een andere stad of gemeente. In tegenstelling tot telewerk werk je niet thuis.

Satellietwerken is bijvoorbeeld handig in volgende situaties:

  • Je hebt thuis geen geschikte plek om te telewerken, maar je wil af en toe toch dichterbij huis werken om minder tijd te verliezen aan verplaatsingen.
  • Je hebt een vergadering op een andere locatie en je gaat nadien naar een satellietkantoor in de buurt om daar verder te werken. 
  • Je ondervindt hinder om op je gewoonlijke werkplek te geraken. 

8 werkplekken in een open zone in WTC III

Het kantoorgebouw WTC III is uitstekend gelegen, namelijk vlakbij het Station Brussel Noord. 
Er zijn 8 werkplekken voor satellietwerk beschikbaar in een open zone op de 6de verdieping. Er is ook een koffieruimte voorzien met gratis koffie en water. 

Op Fedweb kan je meer info terugvinden over de voorwaarden waaraan je moet voldoen om van deze werkplekken gebruik te maken en hoe je ze kan reserveren.

Een samenwerking tussen verschillende federale overheidsdiensten

De satellietkantoren zijn tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen de Regie der Gebouwen, Belnet, de Federale Overheidsdienst Beleid en Ondersteuning en alle deelnemende federale overheidsdiensten.