Regie der Gebouwen opent satellietkantoor in haar hoofdzetel

02/12/2019
Brussel
Vanaf 2 december 2019 stelt de Regie der Gebouwen in haar hoofdzetel, gelegen aan de Guldenvlieslaan in Brussel, 3 werkplekken voor satellietwerk ter beschikking. Ambtenaren die voor één van de deelnemende federale overheidsdiensten werken, kunnen er gebruik van maken. Het gaat om 3 “boxen” in een open werkruimte die uitgerust zijn met stopcontacten en een internetverbinding. Er is ook een koffieruimte voorzien met gratis koffie en water. Het is naast WTC III nu al het tweede gebouw in Brussel waar een satellietkantoor voor federale ambtenaren is ondergebracht.

Satellietkantoren: voor een beter evenwicht tussen werk en privé

Satellietkantoren zijn werkplekken in verschillende gebouwen van de federale overheid die gebruikt kunnen worden door ambtenaren die werken voor één van de deelnemende overheidsdiensten. 
Bij satellietwerk werk je op een andere werkplek dan gebruikelijk. Het kan gaan om een werkplek van je eigen organisatie of van een andere organisatie, maar dan vaak in een andere stad of gemeente. In tegenstelling tot telewerk werk je niet thuis.
Satellietwerken is bijvoorbeeld handig in volgende situaties:

  • Je hebt thuis geen geschikte plek om te telewerken, maar je wil af en toe toch dichterbij huis werken om minder tijd te verliezen aan verplaatsingen.
  • Je hebt een vergadering op een andere locatie en je gaat nadien naar een satellietkantoor in de buurt om daar verder te werken. 
  • Je ondervindt hinder om op je gewoonlijke werkplek te geraken. 

Hoe een satellietkantoor reserveren?

Op Fedweb kan je meer info terugvinden over de voorwaarden waaraan je moet voldoen om van een satellietkantoor gebruik te maken en hoe je er een werkplek kan reserveren.
Je vindt er ook een overzicht terug van alle satellietkantoren. Er zijn er nu al in 27 verschillende steden en gemeentes over gans België. 

Een samenwerking tussen verschillende federale overheidsdiensten

De satellietkantoren zijn tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen de Regie der Gebouwen, Belnet, de Federale Overheidsdienst Beleid en Ondersteuning en alle deelnemende federale overheidsdiensten.