Brussel
Kantoorgebouw Networks NØR

Nationaal Crisiscentrum (NCCN)
Koning Albert II-laan
1210 Brussel
Bekijk meer foto's

Terug naar Projecten

In december 2021 heeft de Federale Staat het kantoorgebouw “Networks NØR” aangekocht in de Noordwijk van Brussel voor de toekomstige huisvesting van federale overheidsdiensten. Vanaf 2024 zal het gebouw het Nationaal Crisiscentrum (NCCN) huisvesten.

Duurzaam gebouw

Het kantoorgebouw Networks NØR heeft een oppervlakte van ongeveer 13 500 m² en bevindt zich in het zakendistrict in het noorden van Brussel, op loopafstand van het Noordstation.

Dit passief gebouw, dat ontwikkeld werd door BANIMMO, heeft het BREEAM-label “outstanding” verkregen. Het gebouw is uitgerust met een opvangsysteem voor regenwater, ledverlichting met aanwezigheidsdetectie, laadpalen voor elektrische voertuigen en fietsen, driedubbele beglazing en zonnepanelen.

Nationaal Crisiscentrum (NCCN)

De Regie der Gebouwen voorziet er specifieke inrichtingswerken voor een terbeschikkingstelling aan het Nationaal Crisiscentrum in de loop van 2024.

Het is de bedoeling om een gebouw ter beschikking te stellen dat voldoet aan de behoeften van het NCCN.

Strategische aankoop

Deze aankoop van een duurzaam kantoorgebouw kadert in de federale vastgoedstrategie die bestaat uit het investeren in vastgoed dat beantwoordt aan zeer specifieke noden (“special purpose”). Dankzij deze strategische aankoop beschikt het federaal bestuur nu over een modern, functioneel en flexibel kantoorgebouw in het zakencentrum van Brussel. 

Technische fiche

Eigenaar: Belgische staat

Klant: Nationaal Crisiscentrum (NCCN)

Aankoopprijs: ongeveer 93 miljoen euro

Geraamde kostprijs van de installatiewerken: 23,5 miljoen euro

Terbeschikkingstelling: 2024

 

Laatst gewijzigd in juli 2022

Fotogalerij

In de fotogalerij hieronder vindt u 1 foto's van het project. Om een foto te vergroten: klik op de foto