In het najaar van 2024 start de Regie der Gebouwen met inrichtingswerken om  het Nationaal Crisiscentrum (NCCN) in “Networks NØR” te huisvesten. De Federale Staat kocht dit kantoorgebouw aan in december 2021.

Duurzaam gebouw

Het kantoorgebouw Networks NØR heeft een oppervlakte van ongeveer 13 500 m² en bevindt zich in het zakendistrict in het noorden van Brussel, op loopafstand van het Noordstation.

Dit passief gebouw, dat ontwikkeld werd door BANIMMO, heeft het BREEAM-label “outstanding” verkregen. Het gebouw is uitgerust met een opvangsysteem voor regenwater, ledverlichting met aanwezigheidsdetectie, laadpalen voor elektrische voertuigen en fietsen, driedubbele beglazing en zonnepanelen.

Strategische aankoop

In december 2021 heeft de Federale Staat het kantoorgebouw “Networks NØR” aangekocht in de Noordwijk van Brussel voor de toekomstige huisvesting van federale overheidsdiensten.

Deze aankoop van een duurzaam kantoorgebouw kadert in de federale vastgoedstrategie die bestaat uit het investeren in vastgoed dat beantwoordt aan zeer specifieke noden (“special purpose”).

Dankzij deze strategische aankoop beschikt het federaal bestuur nu over een modern, functioneel en flexibel kantoorgebouw in het zakencentrum van Brussel. 

Inrichtingswerken

Het gebouw zal het Nationaal Crisiscentrum (NCCN) huisvesten.

Hiervoor zal de Regie der Gebouwen inrichtingswerken voorzien om te beantwoorden aan de specifieke behoeften van de toekomstige bezetters van het gebouw.

In 2023 publiceerde de Regie der Gebouwen de overheidsopdracht voor de uitvoering van de werken. De toewijzing ervan is voorzien in het voorjaar van 2024.

De werken zelf zullen in het najaar van 2024 starten en voltooid zijn in 2025, waarna het gebouw te beschikking kan gesteld worden van het NCCN.

Technische fiche

Eigenaar: Belgische staat

Klant: Nationaal Crisiscentrum (NCCN)

Aankoopprijs: ongeveer 93 miljoen euro

Moment van de installatiewerken: najaar 2024 - 2025

aannemer van de installatiewerken: wordt momenteel gegund

 

Laatst gewijzigd in mei 2024