Leuze-en-Hainaut
Vredegerecht

Rue d’Ath, 33
7900 Leuze-en-Hainaut

Bekijk meer foto's

Terug naar Projecten

De lokalen van het Vredegerecht van Leuze-en-Hainaut, die eigendom zijn van de gemeente, zijn verouderd en maken het niet meer mogelijk om in goede omstandigheden te werken. Daarom heeft de Regie der Gebouwen de nodige stappen gezet om op zoek te gaan naar een nieuw gebouw.

Hergroepering van de Vredegerechten van Leuze-en-Hainaut en van Péruwelz in Leuze-en-Hainaut

In het kader van de reorganisatie van de Vredegerechten, is het de bedoeling om de vestigingen van Leuze-en-Hainaut en Péruwelz te groeperen op het grondgebied van Leuze-en-Hainaut. Het huidige gebouw maakte deze hergroepering niet mogelijk.

Na prospectie heeft de Regie der Gebouwen besloten om een deel van het gebouw gelegen aan de rue d’Ath 33 in Leuze-en-Hainaut te huren, en dit voor een periode van 9 jaar. Het gaat om een industriële site van gebreide goederen, die verbouwd werd tot een kantorengebouw en waarvan de “Régie communale autonome de Leuze-en-Hainaut” eigenaar is. Dit gebouw, “Bonneterie Dujardin” genaamd, zal in de toekomst onderdak bieden aan de Vredegerechten van Leuze-en-Hainaut en Péruwelz.

Eerste installatiewerken

Er zullen eerste installatiewerken en beveiligingswerken worden uitgevoerd in het gebouw. Eens deze afgerond zijn, kunnen de Vredegerechten hun intrek nemen in het gebouw. De kostprijs van de eerste installatiewerken ten laste van de Regie der Gebouwen wordt geraamd op 148.720 euro, inclusief BTW. 

Technische fiche                                                   

Eigenaar: Régie communale autonome de Leuze-en-Hainaut
Huurder: Regie der Gebouwen
Bezetter: Vredegerecht
Totale kost van de EIW: 148.270 euro incl. BTW
Jaarlijkse huurprijs: 30.845,00 euro
Duur huurcontract: 2019-2027

Dossier bijgewerkt in november 2019

Fotogalerij

In de fotogalerij hieronder vindt u 2 foto's van het project. Om een foto te vergroten: klik op de foto