Leuze-en-Hainaut
Vredegerecht

Rue d’Ath, 33
7900 Leuze-en-Hainaut

Bekijk meer foto's

Terug naar Projecten

In oktober 2022 heeft de Regie der Gebouwen de vierde fase van de eerste installatiewerken afgerond in het nieuwe gebouw dat onderdak zal bieden aan de Vredegerechten van Leuze-en-Hainaut en Péruwelz.

 

Hergroepering van de Vredegerechten van Leuze-en-Hainaut en van Péruwelz

In het kader van de reorganisatie van de Vredegerechten, was het de bedoeling om de vestigingen van Leuze-en-Hainaut en Péruwelz te groeperen op het grondgebied van Leuze-en-Hainaut. Het oude gebouw van het vredegerecht in Leuze-en-Hainaut maakte deze hergroepering niet mogelijk.

Na prospectie heeft de Regie der Gebouwen besloten om een deel van het gebouw gelegen aan de rue d’Ath 33 in Leuze-en-Hainaut te huren, en dit voor een periode van 9 jaar. Het gaat om voormalige industriële breigoedsite, die verbouwd werd tot een kantorengebouw en waarvan de “Régie communale autonome de Leuze-en-Hainaut” eigenaar is. Dit gebouw, “Bonneterie Dujardin” genaamd, zal in de toekomst onderdak bieden aan de Vredegerechten van Leuze-en-Hainaut en Péruwelz.

Eerste installatiewerken

De installatie- en beveiligingswerken werden in vier fases uitgevoerd  voor de huisvesting van de  vredegerechten. 

In de eerste fase, die in de loop van 2020 startte en beëindigd werd in januari 2021, werden de nieuwe ruimtes voor de vredegerechten ingericht.

In de volgende fase, tussen juni 2021 en maart 2022, werden de ramen, de liften, de elektriciteit, het binnenschrijnwerk, de afwerking en de HVAC vernieuwd.

De derde fase, die tegelijk liep met fase 2 in 2021, richtte zich op de afwerking van de eerste installatiewerken.

Tot slot werden in de vierde fase de beveiligingswerken uitgevoerd, opgestart in juni 2022 en beëindigd in oktober 2022.

Het huurcontract ving aan op 1 juni 2022 voor een periode van 9 jaar.

De kost van deze eerste installatiewerken werd geraamd op ongeveer 150.000 euro. Die werd in twee gelijke stukken gedeeld tussen de Regie der Gebouwen en de eigenaar van het gebouw (de stad Leuze-en-Hainaut).

Technische fiche                                                   

Eigenaar: Régie communale autonome de Leuze-en-Hainaut
Huurder: Regie der Gebouwen
Bezetter: Vredegerecht
Totale kost van de EIW: ongeveer 150.000 euro incl. BTW
Jaarlijkse huurprijs: 31.000 euro
Duur huurcontract: 2022-2030

Dossier bijgewerkt in november 2022

Fotogalerij

In de fotogalerij hieronder vindt u 2 foto's van het project. Om een foto te vergroten: klik op de foto