Werfcontroleur Bouw en Renovatie

Rinaldo werkt als technisch deskundige in Hasselt bij de dienst Vlaanderen Regio Oost - Bouw & Renovatie

Wat houdt je functie juist in?

Ik ben technisch deskundige elektriciteit en zorg ervoor dat de elektrische installaties in de federale overheidsgebouwen tip top in orde zijn. Dat kan dan gaan van het herstellen of bijplaatsen van verlichting en stopcontacten, tot de meer ingewikkelde materie van camerabewaking en toegangscontrole.

Wat vind je leuk aan je job?

Het werk is heel divers. De ene dag ben je aan het kijken om de verlichting in de werkplaatsen van een gevangenis te vervangen en de volgende dag loop je in het AfricaMuseum rond voor een correctie aan het camerabewakingssysteem.

Als werfcontroleur ben je continu in contact met de personen die de gebouwen gebruiken. De dankbaarheid die deze mensen tonen als je hen kan helpen is voor mij een opsteker. Om het met de woorden van Kolonel John "Hannibal" Smith de leider van het A-team te zeggen: “I love it when a plan comes together”

Waarom werk je graag voor de Regie der Gebouwen?

Ik werk nu al enkele jaren bij de Regie der Gebouwen, maar herinner me nog steeds de eerste weken. Mijn collega’s hebben me toen op sleeptouw genomen en ervoor gezorgd dat ik me onmiddellijk thuis voelde. Het gevoel om in een goed geolied team te mogen meedraaien geeft de voldoening die je nodig hebt om met plezier te gaan werken.

Welk parcours heb je afgelegd voor je bij de Regie der Gebouwen kwam?

Ik heb een twintigtal jaar in de privésector gewerkt voor ik de stap naar de overheid maakte. Tot nu toe heb ik geen spijt van deze overstap. Het werk blijft boeiend en de collega’s zorgen voor een uitstekende sfeer. Na een kleine 7 jaar ben ik nog steeds gemotiveerd om de rol van werfcontroleur op mij te nemen.

Bij de Regie der Gebouwen bestaan er ook mogelijkheden om je carrière een boost te geven. Mits het afleggen van enkele examens kan je doorgroeien naar hogere functies.

Welke competenties heb je nodig in jouw job?

Dat je op de hoogte moet zijn van de technische kant van de zaak, spreekt vanzelf. Maar er staat wel tegenover dat je mogelijkheden krijgt om je bij te scholen over nieuwe technieken of om je bestaande kennis bij te schaven.

Daarnaast is er het sociale aspect. Je komt tenslotte met veel mensen in contact en dan komen sociale vaardigheden zoals luisteren en anticiperen op vragen zeer goed van pas.