Box in the box

Terug naar de projectpagina over het Justitiepaleis

Op één van de binnenkoeren van het Justitiepaleis in Brussel worden 4 nieuwe, hoogbeveiligde zittingszalen ingericht voor de behandeling van correctionele zaken. Het project kreeg de naam “box in the box”.

Op deze binnenkoer bevond zich oorspronkelijk een volume dat werd bijgebouwd in de jaren 1950-1960. Dit werd afgebroken om plaats te maken voor de nieuwe zittingszalen. Er worden ook 4 lokalen voor de magistraten voorzien.  

De circulatiewegen voor de magistraten, het publiek en de gedetineerden zullen van elkaar gescheiden zijn. 

De wandelgang (“promenade”) op -1 waarlangs het publiek toegang zal hebben tot de zittingszalen, zal voorzien worden van een lokaal voor de bewaking en 2 sanitaire blokken. 

Technische fiche

Eigenaar: Belgische staat
Bouwheer: Regie der Gebouwen
Gebruiker: FOD Justitie (correctionele zaken)
Studiebureau: Ma² Project - Metzger & Associés Architecture
Aannemer: Group Monument
Start van de werken: september 2018
Einde van de werken: eind 2021
Investering: ongeveer 4,2 miljoen euro (excl btw)

img_8534.jpg

img_8548.jpg 

img_8569.jpg