ICT-deskundige

Léa begon als stagiaire bij de Regie der Gebouwen en werkt nu als ICT-deskundige bij de Afdeling ICT in Brussel. 

Hoe heb je de Regie der Gebouwen leren kennen? 

Ik moest stage lopen in het kader van mijn opleiding Systeem- en Netwerkbeheerder aan de Hogeschool Vives. Onze docent gaf ons een lijst met mogelijke stageplaatsen, waaronder ook de ICT-dienst van de Regie der Gebouwen, die samenwerkt met verschillende onderwijsinstellingen om op zoek te gaan naar jong talent. Nadat ik meer informatie kreeg over de stageplaats bij de Regie der Gebouwen, stond mijn keuze vast!


Waarom heb je voor de Regie der Gebouwen gekozen om stage te volgen? 

Mijn broer werkt ook in de bouwsector en heeft zijn passie op mij overgebracht. De Regie der Gebouwen sprak me sterk aan omdat ze een heel aantal bijzondere gebouwen beheert, zoals het AfricaMuseum en de Space Pole-site in Brussel. Bovendien is ze ook bij internationale projecten betrokken, zoals het Belgisch paviljoen op de Wereldexpo in Dubai.


Wat voor taken deed je tijdens je stage? 

Een dag per week mocht ik samen met een andere stagiair de ICT-problemen behandelen van de medewerkers in de hoofdzetel in Brussel. Ik ging ook af en toe op verplaatsing naar de regionale diensten om ICT-materiaal te vervangen en deed opzoekingswerk over programma’s die interessant konden zijn voor de Regie der Gebouwen. Daarnaast heb ik ook veel handleidingen mogen schrijven. 


Wat sprak je allemaal aan tijdens je stage? 

Ik vond het zeer tof dat de collega’s me betrokken bij alle taken. Daarnaast werd er naar mijn inbreng geluisterd, wat heel aangenaam is als stagiaire. Ten slotte zag ik de tweetalige context als een verrijking, als tweetalige ben ik dan ook blij dat ik mijn Frans kan blijven onderhouden bij de Regie der Gebouwen!


Wat heeft je overhaald om hier ook vast aan de slag te gaan?

In veel bedrijven zijn ICT-medewerkers gespecialiseerd in slechts enkele aspecten van ICT, maar bij de Regie der gebouwen is dat niet zo. Hier kan iedereen verschillende taken uitvoeren, wat natuurlijk heel interessant is als beginner! Op een korte tijd is mijn kennis dan ook heel sterk gegroeid. 
Ik vond de sfeer ook heel aangenaam en wilde daardoor graag blijven.


Wat is je huidige functie bij ICT? 

Ik ben ICT-deskundige. De helft van de tijd beman ik de Front Office, waarbij ik de medewerkers help met ICT-problemen. De andere helft help ik in de Backoffice, waar we projecten uitvoeren zoals het  installeren en configureren van nieuwe printers.