Boussu
Vredegerecht

FOD Justitie

Rue Grande Campagne, 34
7301 Boussu

Bekijk meer foto's

Terug naar Projecten

In het kader van het hervormingsplan van de vredegerechten is het de bedoeling om de vredegerechten van Boussu en van Colfontaine te hergroeperen op het grondgebied van Boussu. Het huidige gebouw, dat zich in de Rue Grande Campagne in Boussu bevindt, maakt deze hergroepering mogelijk en zal het vredegerecht van Colfontaine onderdak bieden eens de werken afgerond zijn.

Hergroepering van de vredegerechten van Boussu en Colfontaine

Het hervormingsplan van de vredegerechten voorziet de hergroepering van de kantons van Boussu en Colfontaine op het grondgebied van Boussu. Naar aanleiding van het vertrek van de FOD Financiën is het nu mogelijk om over te gaan tot de hergroepering van de twee vredegerechten in hetzelfde gebouw.

Deze hergroepering maakt het mogelijk om synergiën te creëren wat betreft de zittingszaal, de raadkamer of de kitchenette. Bovendien bevindt er zich aan de andere kant van het gebouw een grote gratis parking, inclusief PBM-plaatsen. De Regie der Gebouwen sluit een huurcontract af voor 9 jaar voor de totale oppervlakte van het gebouw om er de twee vredegerechten in te huisvesten.

Eerste installatiewerken

De eerste installatiewerken en de beveiligingswerken worden uitgevoerd in 2020.  De kosten van de opfrissingswerken, de aanpassingswerken aan de verwarming en de sanitaire installaties en het conform maken ervan zijn ten laste van de eigenaar. De kost van de beveiligingswerken is ten laste van de Regie der Gebouwen. Tot slot worden de kosten van de werken aan de muren en de elektriciteit verdeeld tussen de eigenaar en de Regie der Gebouwen. Deze werken worden uitgevoerd van maart 2020 tot juni 2020, met uitzondering van de opfrissings- en verwarmingswerken die reeds uitgevoerd -in 2019.

Tot aan het einde van de werken, stelt de eigenaar andere ruimten ter beschikking om een overbruggingshuisvesting mogelijk te maken. Zo kan het vredegerecht van Colfontaine zijn intrek al nemen voor het einde van de volledige werken.

Technische fiche

Eigenaar: SCLR BH Logements
Huurder: Regie der Gebouwen
Gebruikers: Vredegerechten Boussu en Colfontaine
Werken ten laste van de eigenaar: 94.950€
Werken ten laste van de Regie der Gebouwen: 93.706€
Jaarlijkse huurprijs: 70.114€
Duur van het huurcontract: 2020-2028

Dossier bijgewerkt in november 2019

Fotogalerij

In de fotogalerij hieronder vindt u 2 foto's van het project. Om een foto te vergroten: klik op de foto